INGREDIENTS
- 50 gr de formatge parmesà
- 2 branques d’api
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- 1 carbassó
- 50 g de xampinyons
- 1 fulla de llorer
- Herbes (salvia, julivert, alfàbrega, romaní,…)
- Vi blanc
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 80 gr de sal gruixuda
PREPARACIÓ
Es ratlla el formatge parmesà, tallat en trossos d’uns 3 cm, amb la Thermomix durant 10 segons a velocitat 10 i es reserva. Es posen totes les verdures i les herbes i es tritura 10 segons a velocitat 7. Es fa baixar totes les verdures cap el fons del vas i s’hi afegeix la sal, l’oli i el vi blanc. Es posa la cistella sobre la tapa i es cou durant 35 minuts a temperatura Varoma i velocitat 2. Després s’afegeix el formatge ratllat i es tritura durant un minut a velocitat 6. Es pot guardar en un pot a la nevera o bé es pot congelar.